Nemzetközi megmérettetés:
Az idei szezonban 2. alkalommal rendeztük meg a Nemzetközi Hallássérült Jégkorong Tornát.
Helyszín: Ferencváros utánpótlás jégpálya (SINOSZ Sportcentrum mögött)
Időpont: 2018. április 13.-15.

Csapatok:
Moszkva Hurrikán (orosz)
Hradec Kralove (cseh)
Hephata IK (svéd)
Heroes (finn)
FTC Siket Jégkorong (Budapest)

Összegzés:
Az általunk rendezett tornán nagyon értékes tapasztalatot, szakmai információt és segítséget kaptunk a külföldi hallássérült jégkorong csapatoktól, edzőiktől és vezetőiktől.
A résztvevők nagyon nagy megelégedéssel távoztak idén is. Hibátlanul oldottuk meg az ellátás, a szállás, a transzferek (repülőtér-hotel és hotel-jégpálya) és a szabad program (vásárlás, városnézés, stb.), továbbá a kommunikáció (plakátok, sorsolás, stb.) és a lebonyolítás (versenybírók, zsűri, díjazás) adta feladatokat, melyekhez a siket sporttársak összefogása is kellett.
Sikerült mindent önerőből biztosítani, így a bizakodással tekintünk a jövő évi torna elé, hiszen az előkészületeket már meg is kezdtük.
Mérkőzések ideje 3×20 perc, futóórával.
Az egyik legnagyobb elismerés az egyik orosz jégkorong szakvezető búcsú szavai voltak a torna végén: „Ennyi erővel már EB-t kellett volna szervezni Budapesten.”

 A résztvevő (meghívott) hallássérült jégkorong csapatokról röviden:
–   a moszkvai Hurrikán csapatot 60%-ban a legutóbbi Siketlimpián aranyérmes orosz válogatott játékosai alkotják
–   a finnek voltak a legjobbak ezen a tornán, az eredményesség mellett szakmailag is hibátlanul játszottak
–   a svédeknél volt egy lány játékos is, továbbá elhoztak egy 12 éves hokist (nagyon fontos a külső, belső motiváció), jól tudtak együttműködni a jégen
–   a csehek is jól szerepeltek, de ők új edzővel dolgoznak azóta, hogy 2017. novemberében az FTC–Siket Jégkorong csapattal a Tüske Csarnokban játszottak. (Akkor 6:1-re nyertek, de a jégkorong játékosok kudarcként élték meg az elért eredményt.)
–   az FTC–Siket Jégkorong csapat játékosai immár 3 éves tapasztalattal, stabil korcsolya és jégkorong tudással rendelkeznek amellett, hogy a gyakorlati tudásuk is sokat fejlődött.

2018. április 13.-15. - Második nemzetközi torna táblázat eredmények

EREDMÉNYEK – II. Nemzetközi Hallássérült Jégkorong Torna /Budapest

Továbbra is sok a tanulni valónk a jégkorongozásról (taktikáról, csapatmunkáról), melyhez sok türelem és gyakorlás szükséges.
A nemzetközi kapcsolatok kiszélesítése pozitív irányba tart, így több jégkorong vezetővel tartjuk folyamatosan a kapcsolatot e-mailben, videón keresztül.

2018. április 13.-15. - Második nemzetközi torna flyer