Rólunk

2015-ben alakult meg az első magyar Siket Jégkorong csapat, aktívan sportoló és sportszerető tagokból. Sokan közülünk más sportágakban már komoly eredményeket is elértek, és kihívásnak tekintjük ebben a csapatsportban is kipróbálni magunkat.

A csapat létrehozásában nagy szerepe volt Szabó István Pál “Cocának”, Hudák Gábornak (FTC szakmai igazgató), Szonda Zsuzsánnak (FTC Icehockey Utánpótlás technikai vezető), Sipos Leventének (MJSZ főtitkár), Kovács Zoltánnak (MJSZ grassroot igazgató), a MJSZ-nek, a MHSSZ-nek, a Sinosz Sportcentrumnak, ProSport Apparel – Pirntelek Kft (Kozma Elek), Békás Hallás Centrumnak, SignCoders Kft.-nek és sokat köszönhetünk civil segítőinknek, Bálint Annának, Budai Árpádnak.

Az integráció nagyon fontos számunkra!

Jeges edzéseinket hetente háromszor tartjuk, és OB IV bajnokságban is indul 2020 ősszel.
A jégpályáján a palánk felett villogó, több lámpás jelzőrendszert alakítottak ki csapatunk számára, amely a hokibíró jelzését továbbítja felénk, így egyszerűvé vált a zsűriasztal, a bírók és a játékosok közötti kommunikáció.

Fontosnak tartjuk a jégkorongot testi és mentális egészségünk fejlesztése érdekében, illetve a csapatsport összetartó erejét, és úgy gondoljuk a sport nyelvén leküzdhető a hallók és halláskárosodottak közötti kommunikációs nehézségek.

Háromszor is sikerült megrendeznünk Nemzetközi Hallássérült Jégkorong Tornát, az MJSZ támogatásával, szintén háromszor pedig Magyar-Cseh Jégkorong barátságos jégkorong mérkőzést a Tüske Csarnokban. Azon kívül hazai jégpályán minden évben szerveztünk, illetve a továbbiakban is szervezünk más amatőr csapatokkal jégkorongtornát.

Céljaink közé tartozik a vidéki városokban élő siketeket és nagyothallókat is bevonni ebbe a sportba és országos szinten több csapatot építeni.

Természetesen szívesen fogadjuk a csapatunkba csatlakozni vágyó, kezdő és gyakorló hokijátékosokat, akiknek nem megfelelő a hallásuk!

(A halláskárosodott játékosokat a Magyar Hallássérültek Sportszövetség által megbízott audiológus megvizsgálja és amennyiben beigazolódik a sportoló halláskárosodása  /55dB -től/ az ICSD /Deaflympics-Siketlimpia/ szabályai szerint, azok a válogatott jégkorong csapatba bekerülnek.)