A magyar férfiválogatott olaszok elleni, szombati mérkőzése után nem zárták be a Tüskecsarnok kapuit, hiszen este tíz órától a Magyar Hallássérültek-válogatottja lépett jégre a csehek ellen.

Leginkább családtagok, barátok szurkoltak a lelátón, de néhány érdeklődő is ott maradt az est fő mérkőzése után, hogy megnézze a siketválogatott meccsét. Az első harmadban a csehek szerezték meg a vezetést, majd újabb két találattal növelték előnyüket. A szünetben mégsem 3–0 állt az eredményjelzőn, miután a játékrész vége felé Kern Ádám lövése után a kapuban kötött ki a korong.

A második harmad kiegyenlítettebb játékot hozott, bár a magyarok előtt is adódtak helyzetek, újabb találatot a csehek értek el, így az utolsó harmad előtt 4–1-re vezettek. 

A harmadik harmad nem indult jól, miután az ellenfél rövid időn belül kétszer is betalált. A magyar csapatnak nem sikerült az újabb gólszerzés, ellenben a csehek még egyszer örülhettek, így végül 6–1-re nyertek.

Pindák László, a csapat edzője így értékelt a mérkőzés után:

„Nem játszottunk rosszul, a srácok élvezték a meccset, ráadásul megszereztük az első gólunkat. A meccs elején kicsit szokatlan volt a játékosoknak, hogy ott vannak a lelátón a családtagok, barátok, nézegettek kifelé, de aztán belerázódtunk, s talán még lőhettünk volna egy vagy két gólt. De elég jól dolgoztak, ezért meg vagyok elégedve. Előre megbeszéltük, hogy mire kell figyelniük a cserékkor, ezt is jól megoldották, emellett remek kapusteljesítményünk volt, az első sorunk egészen jól játszott, a második is, a harmadiknak kicsit még fejlődnie kell. Azért azt lehetett látni, hogy a cseheknek vannak olyan játékosaik, akik korábban jégkorongoztak, nálunk pedig két emberen kívül a többieknek nincs jégkorongos múltja.”

A Magyar Hallássérültek-válogatottjának kerete:

1 – Milu László (K)
4 – Dobra Mihály
5 – Mayer Balázs
6 – Viola Dávid
8 – Fabók László
9 – Kéri Dávid
10 – Bugyi Attila
13 – Kurti Sebastián
16 – Szilvási Adrián
17 – Kern Ádám
22 – Illés Viktor
23 – Szarvas Olivér
25 – Dobra Dániel
26 – Ács Dániel
27 – Szilágyi Gyula
28 – Mártonffy Máté
30 – Kis László (K)

A szakmai stáb:

Pindák László – edző
Hidasi Gábor – csapatvezető
Claus János – fotós

2017. november 11. - Magyar-Cseh válogatott
2017. november 11. - Magyar-Cseh válogatott