Siket csapatunk idén tavasszal a Népligetben egy 4 csapatos nemzetközi tornán vett részt, melyen cseh és német „válogatottak” ellen játszottak. A srácok fennállásuk során megszerezték az első nemzetközi győzelmüket a Plzen ellen. Mindezek ellenére úgy vélik, hogy nem elsősorban a győzelem miatt marad emlékezetes ez a torna, hanem mert ezzel sporttörténelmet írtak. Mérhetetlen elszántság, kitartás jellemzi Őket, hiszen 2 év leforgása alatt emelték magasba a siket-jégkorongot.

Jakocs Ferenc rutinos játékvezetőnek mondhatja magát, ám most először vezetett hallássérült mérkőzést: „ Az első meccs előtt egy kicsit tartottunk attól, hogy hogyan hidaljuk majd át azt, hogy nem használunk sípot, hiszen a hallók mérkőzésein ez a jelzés tized másodperc alatt képes megállítani a játékot, mielőtt kérdéses szituáció alakulna ki. Nagyon megkönnyebbültünk, amikor azzal szembesültünk, hogy minden játékos törekszik a maximális sportszerűségre, illetve az ellenfelek is jeleznek egymásnak, ha a játék megszakad. Kovács Tibor kollégám és a magam részéről is mondhatom, hogy meghatározó és pozitív élménnyel lettünk gazdagabbak.”

Első helyezett a cseh SKN Hradec Kralove, második a GB München, harmadik az FTC Siketjégkorong, negyedik pedig az SKN Plzen lett. Gratulálunk minden résztvevőnek, illetve a Fradi csapatának, akik maradandó emléket alkottak! Szép volt fiúk!

írta: Kovács Zsófi Barbara

Négy klubcsapat vett részt ezen a tornán.
Helyezések:
1. hely: Hradec Kralove (cseh)
2. hely:München (német)
3. hely:Ftc-SiketJegkorong (Budapest)
4. hely:Plzen (cseh)

Az első szereplése a hallássérült magyar játékosainknak az Ftc-SiketJégkorong színeiben, hazai pályán (Népligetben). Sokat segitettek a játék lebonyolításában: az FTC  jégkorong zsűrije, a hokibírók alkalmazkodtak a helyzethez, a hallássérült játékosokhoz.

FTC zsűri:

  • Szonda Zsuzsa
  • Horváth Krisztina
  • Cserepes Csilla
  • Kuris Beáta

Orvos: Varga Erika

Összeségében jól éreztük magunkat, izgultunk természetesen. Meglepetés volt, hogy sikerült legyőzni a 18 éve aktívan játszó Plzen csapatát. Ahogy vége lett a tornának, rögtön azon gondolkodtunk a szervezõkkel, hogy egy nagyobb eseményt kellene szerveznem a következő évben.

2017. március 18. - Első Nemzetközi Hallássérült Jégkorong Torna
2017. március 18. - Első Nemzetközi Hallássérült Jégkorong Torna